David Bowie ar putea fi personajul unui nou show de realitate virtuală în stil ABBA Voyage

30 views
1 min read
bowie
Foto: BANG Showbiz Via Reuters

Cântărețul piesei „Starman” a murit de cancer în 2016, la vârsta de 69 de ani, dar fanii săi ar putea avea șansa de a retrăi experiența spectacolelor sale emblematice, fiind demarate discuții pentru crearea unui avatar digital al legendarului pop-star, urmându-i pe creatorii hit-ului „Super Trooper”, ale căror avataruri virtuale au fost create la Londra din mai anul trecut.

O sursă a declarat pentru ziarul Sunday Mirror: „Ideea de a putea recrea carisma și spectacolul electric al lui David pentru public este una amețitoare, iar posibilitatea de-a putea realiza acest lucru a început să fie explorată. Este o perioadă foarte interesantă.”

Iar Brett Morgen, regizorul filmului lui Bowie din 2022 „Moonage Daydream”, crede că ar fi un plan foarte „interesant”.

El a spus: „Voyage a fost una dintre cele mai mari experiențe cinematografice pe care le-am văzut vreodată. Ar putea fi și unul cu Bowie? Cred că s-ar putea întâmpla niște lucruri interesante în viitor.”

La începutul acestei săptămâni a fost dezvăluit faptul că impresionanta arhivă de 80.000 de piese de colecție a lui Bowie – inclusiv versuri scrise de mână, scrisori, partituri, costume originale, modă, fotografii, filme, videoclipuri muzicale, decoruri și instrumentele proprii ale cântărețului hitului „Heroes” – vor fi expuse la publicului în 2025.

Iar „icoana pop” va fi imortalizată prin crearea unui Centru David Bowie pentru Studiul Artelor Spectacolului la V+A East Storehouse, în Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Stratford.

Dr. Tristram Hunt, directorul V+A, a declarat într-un comunicat: „David Bowie a fost unul dintre cei mai mari muzicieni și interpreți ai tuturor timpurilor. V+A este încântat să devină custode al incredibilei sale arhive și s-o poată expune public. Inovațiile radicale ale lui Bowie în muzică, teatru, film, modă și stil – de la Berlin la Tokyo la Londra – continuă să influențeze designul și cultura vizuală și să inspire creatori precum Janelle Monáe, Lady Gaga, Tilda Swinton și Raf. Simons.

„Noul nostru centru de colecții, V+A East Storehouse, este locul ideal pentru a pune opera lui Bowie în dialog cu colecția V+A, care acoperă 5.000 de ani de artă, design și performance”.

„Mulțumirile mele cele mai profunde sunt adresate David Bowie Estate, Blavatnik Family Foundation și Warner Music Group pentru că au contribuit la transformarea în realitate a acestui lucru[…]”. (Reuters)

Previous Story

Arheologii peruvieni au descoperit 30 de morminte din epoca pre-incașă

Next Story

Artistul Anselm Kiefer a primit cea mai înaltă decorație germană la Paris

Latest from Digital