Sfârșitul unei tendințe: Meta elimină funcțiile NFT de pe Facebook și Instagram

7 views
1 min read
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/dpa

New York (dpa) – În semn că hype-ul din jurul NFT-urilor este în scădere, Facebook și Instagram renunță la susținerea NFT, token-urile care dovedesc deținerea unei creații originale digitale.

Această decizie face parte din continua urmărire a priorităților, potrivit unui tweet scris de Stephane Kasriel, managerul grupului de Facebook Meta, pe Twitter.

„Deocamdată renunțăm la creațiile digitale colecționabile (NFT) pentru a ne concentra pe alte modalități de a sprijini creatorii și afacerile”, a spus Kasriel luni, clarificând că NFT-urile nu sunt o prioritate pentru Meta.

Printre altele, opțiunea de a partaja NFT-uri prin Instagram și Facebook va fi eliminată în săptămânile următoare, a explicat un purtător de cuvânt pentru site-ul de știri tech The Verge.

Așa-numitele jetoane nefungibile au devenit deosebit de populare în lumea artei, unde au fost folosite pentru a demonstra proprietatea asupra unei opere de artă digitale.

Deși un fișier digital al unei fotografii sau alte lucrări creative poate avea multe mii de copii, NFT-urile încearcă să ofere un certificat de autenticitate conform căruia o persoană este proprietarul originalului.

NFT a atins apogeul în urmă cu aproximativ doi ani, când o lucrare de artă digitală a fost vândută pentru mai mult de 69 de milioane de dolari.

Printre altele, NFT-urile au fost văzute ca o modalitate de a deține și comercializa creații digitale în lumea virtuală, cum ar fi metaversul imaginat de fondatorul Facebook Mark Zuckerberg. De atunci, totuși, entuziasmul atât pentru NFT, cât și pentru conceptul de metavers a scăzut considerabil.

Previous Story

Centrul Pompidou din Paris ajută la înființarea muzeului de artă modernă din Arabia Saudită

Next Story

Rembrandthuis din Amsterdam se redeschide după renovare