Muzee

Muzeul din New York dedicat artei germane și austriece găzduiește o expoziție majoră dedicată lui Beckmann

Published

on

New York (dpa) – O expoziție majoră ce celebrează opera artistului german Max Beckmann este programată să se deschidă la Neue Galerie din New York, un muzeu dedicat artei și designului german și austriac de la începutul secolului al XX-lea, pe 5 octombrie.

„Max Beckmann: Anii formativi, 1915-1925” va prezenta aproximativ 100 de opere de artă, inclusiv picturi majore, desene și portofolii de gravuri, reprezentând o perioadă din viața lui Beckmann în care stilul său s-a schimbat de la impresionism la ceea ce a fost denumită Nouă Obiectivitate, o mișcare artistică care a apărut în Germania în anii 1920 ca răspuns parțial la experiențele artiștilor din timpul Primului Război Mondial.

Tendințele sale realiste au fost adesea descrise ca o provocare pentru expresionism.

După izbucnirea războiului, Beckmann a servit ca asistent medical voluntar în Prusia de Est în 1914, urmat de serviciu în Belgia, experiențe care ulterior au declanșat o “schimbare dramatică” în abordarea sa artistică, conform muzeului.

Neue Galerie (care se traduce ca galerie nouă), aproape de Central Park din Manhattan, găzduiește colecția omului de afaceri Ronald Lauder, inclusiv pictura lui Gustav Klimt “Adele Bloch-Bauer I”, achiziționată de Lauder în 2006 pentru suma record de 135 de milioane de dolari.

“Max Beckmann: Anii formativi, 1915-1925” este programată să se deschidă pe 5 octombrie și să fie deschisă până pe 25 ianuarie. (via Reuters)

Trending

Exit mobile version