Știri

O nouă expoziție a artistului german Wolfgang Tillmans, după cea de la MoMA

Published

on

(dpa) Via Reuters

New York (dpa) – O nouă expoziție solo cu lucrările fotografului german Wolfgang Tillmans a fost deschisă în cartierul Chelsea din Manhattan, după expoziția sa la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York.

Expoziția “Wolfgang Tillmans: Fold Me” va fi prezentată la Galeria David Zwirner până pe 14 octombrie. Aceasta vine în urma unei retrospective majore a lucrărilor sale la MoMA în toamna anului trecut.

Camerele păreau a fi o “extensie a atelierului meu”, a spus Tillmans în timpul unei prezentări a expoziției, a patra sa expoziție solo la galerie, care este considerată una dintre cele mai de succes din lume.

Expoziția prezintă și un film alături de fotografii statice. Zwirner, care este și el german, și-a deschis prima galerie la New York în 1993, în cartierul SoHo. 

Galeria are în prezent patru locații în New York și are galerii și în Los Angeles, Londra, Paris și Hong Kong.

Expoziția “Wolfgang Tillmans: A privi fără frică” a avut un mare succes la MoMA, celebrul Muzeu de Artă Modernă din New York. Aceasta este expusă în prezent în Toronto și se va muta în San Francisco la mijlocul lunii noiembrie.

Tillmans, în vârstă de 55 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din Germania. A primit mai multe premii importante, inclusiv Premiul Turner din Marea Britanie. Revista americană Time l-a inclus anul acesta în lista celor 100 de persoane cele mai influente din lume. (Via Reuters)

Trending

Exit mobile version