Danemarca deschide un muzeu într-un buncăr nuclear din perioada Războiului Rece

19 views
1 min read
Foto: Lars Horn/Baghuset und Nordjyske Museer/dpa

Copenhaga (dpa) – Unul din reperele majore ale Războiului Rece este deschis vizitatorilor începând cu luna februarie – un fost buncăr nuclear, ascuns în pădurile din nordul Danemarcei, primește primele vizite publice de când a fost construit în secret în anii ’60.

Buncărul „Regan Vest”, care s-a păstrat intact în totalitate, cu un design danez distinct, ar fi devenit adăpostul nuclear al guvernului și monarhilor, în cazul în care Războiul Rece ar fi escaladat.

Situat în zona pădurii Rold Skov din peninsula Iutlanda a Danemarcei, buncărul și muzeul oferă senzația atmosferei înfricoșătoare din anii ’80, precum și presiunea pregătirilor de zi cu zi pentru atacurile nucleare.

Muzeul și buncărul, deschise publicului începând cu 13 februarie, sunt accesibile doar printr-un tur ghidat care trebuie rezervat în avans, transmit oficialii din turism.

Biletele pentru turul ghidat costă 35 EUR, dar pentru 69 EUR poate fi obținut un tur care include o selecție daneză de sandvișuri smørrebrød, cu servire în sala de mese a buncărului. (dpa)

Previous Story

Au fost furate patru obiecte chinezești din ceramică și alte șapte au fost distruse într-un jaf la un muzeu olandez

Next Story

Noua capitală a Indoneziei poate provoca un „dezastru ecologic” în Edenul antic al pădurilor tropicale