Vas italian, Veneția, sec. al XVI-lea. Foto: Joseph Coscia Jr./Frick Collection/dpa

Colecția Frick din New York expune donația lui Alexis Gregory în premieră

26 views
1 min read

New York (dpa) – Colecția Frick din New York prezintă 28 de lucrări de artă plastică și decorativă în premieră donate de colecționarul de artă elvețian Alexis Gregory.

Intitulată „The Gregory Gift”, expoziția include și un ceas de aur în formă de rinocer, porțelanuri și alte obiecte impresionante.

„Donația include două pasteluri din secolul al XVIII-lea, cincisprezece picturi pe email din Limoges, două ceasuri din secolul al XVIII-lea, un bust mare din bronz aurit a lui Ludovic al XIV-lea și obiecte din metal, smalț și pietre prețioase datând din secolele XVI – XVIII”, a declarat muzeul.

colectia frick
Un ceas automat cu rinocer, Britania, aprox. 1723-1800. Foto: Joseph Coscia Jr./Frick Collection/dpa

Gregory, fondatorul editurii de cărți de artă și arhitectură The Vendome Press, a colecționat, de asemenea, un număr impresionant de opere de artă de-a lungul deceniilor.

Kunstkammer-ul său era un cabinet de curiozități în care expunea obiecte diverse, astfel de colecții fiind văzute ca fiind precursoare ale muzeului modern.

Colecția Frick însumează lucrări ale lui Rembrandt, Titian, Goya și Vermeer. În prezent aceasta se află în Frick Madison, clădirea Brutalistă a arhitectului Marcel Breuer (1902-1981) din Upper East Side din Manhattan, din cauza lucrărilor de renovare.

Expoziția este programată să se desfășoare până pe 9 iulie. Între timp, lucrările de renovare la actuala „casă” a Colecției Frick, aflată la câteva străzi distanță, sunt programate să fie finalizate în cursul acestui an. (dpa)

Previous Story

Galeria Națională din Berlin returnează dreptul de proprietate a trei opere de artă moștenitorilor unui colecționar evreu

Next Story

Deschiderea programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023

Latest from Piața de Artă