Apple extinde serviciul SMS de urgență în patru țări europene

23 views
2 mins read
Credit line: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Apple lansează serviciul de mesaje SOS prin satelit – conceput pentru a funcționa în situații de urgență când utilizatorii de iPhone nu au semnal gsm – în mai multe țări după lansarea în SUA.

De marți, apelul de urgență prin satelit va fi disponibil și în Franța, Germania, Marea Britanie și Irlanda, declară Apple, permițând oricărui posesor de iPhone 14 să-și îndrepte telefonul către un satelit și să trimită un mesaj de urgență fără Wi-Fi și în afara acoperirii rețelei de telefonie.

Funcția este revoluționară pentru smartphone-uri, deoarece până acum aveai nevoie de un telefon special cu o antenă mai mare pentru ca acest lucru să fie posibil.

Serviciul este inițial gratuit de utilizat timp de doi ani de la activarea unui nou iPhone 14. Pentru toți cei care au deja un iPhone 14, perioada gratuită începe cu disponibilitatea din țara lor. Apple nu a comentat încă despre modelul de preț după cei doi ani.

Pentru a face posibilă această funcție, Apple a integrat un sistem in-house pentru conectarea la sateliți în modelele iPhone 14 Pro.

Cu toate acestea, conexiunea cu sateliții rămâne o provocare tehnică, iar pentru ca funcția să funcționeze, trebuie să-ți îndrepți iPhone-ul direct către satelit, transmisia putând dura câteva minute.

Deoarece nu vei putea vedea sateliții cu ochiul liber, vei fi ajutat de un grafic pe ecran pentru a putea alinia cele două dispozitive.

Serviciul prin satelit este disponibil pe toate modelele iPhone 14 cu iOS 16.1 sau o versiune ulterioară și poate fi utilizat ori de câte ori nu este disponibilă nicio altă rețea.

Funcția SOS este doar cea mai recentă veste, parte dintr-o campanie de marketing pe care Apple o susține despre dispozitivele sale care pot salva vieți. Atât Apple Watch 8, cât și noile iPhone-uri pot detecta accidente grave de mașină și pot alerta automat serviciile de urgență datorită noilor senzori de accelerație.

apple
Credit ©Apple

Barometrul încorporat detectează, de asemenea, modificări ale presiunii interioare a vehiculului atunci când un airbag este declanșat, iar telefonul analizează peisajul sonor captat de microfon.

Apple Watch are deja integrată funcția de detectare a căderii, care alertează un contact de urgență în cazul în care detectează o cădere bruscă urmată de lipsa mișcării și, în plus, monitorizarea ritmului inimii urmărind tulburările cardiace.

Pentru ca SMS-ul de urgență prin satelit să funcționeze, va trebui să răspunzi la câteva întrebări. Mesajul transmis conține apoi răspunsurile la aceste întrebări, precum și locația, inclusiv altitudinea, starea bateriei iPhone-ului și informațiile privind pașaportul de urgență, dacă sunt activate.

Conversația și mesajele ulterioare sunt transmise prin satelit către centrele operatorilor cu personal de profesioniști instruiți de Apple. Acestea pot solicita ajutor în numele utilizatorului.

Transcrierea conversației poate fi, de asemenea, transmisă persoanelor de contact de urgență, iar tehnologia permite, de asemenea, utilizatorilor care călătoresc în afara rețelei celulare să comunice locația lor prietenilor sau familiei fără o urgență. (dpa)

Previous Story

E.T. vrea acasă. Prototipul din filmul lui Spielberg a fost scos la licitație 

Next Story

Dreptul de proprietate pentru 92 de bronzuri de Benin din Köln restituit Nigeriei